Echivalarea IELTS si Cambridge la Bacalaureat

Daca ești părinte și ai un copil la liceu sau ești adolescent în an terminal la liceu, probabil te-ai gândit deja că este foarte bine să ai un certificat Cambridge sau IELTS pentru echivalare a probei de limba engleză de la Bacalaureat.

Pregateste-te cu noi pentru examenele Cambridge. Vezi detalii aici.

Iți poți echivala proba de limba engleză de la Bacalaureat cu diplomele PET, FCE, CAE, CPE, BEC și IELTS.

Pentru ca proba sa se echivaleze, copilul va avea nevoie de urmatoarele calificative: 

 • PET – Preliminary English Test (B1) – Pass with Distinction, Pass with Merit sau Pass
 • FCE – First Certificate in English (B2) – Calificativ A, B sau C (160-190 puncte)
 • CAE – Certificate in Advanced English (C1) – Calificativ A, B sau C (180-210 puncte)
 • CPE – Certificate of Proficiency in English (C2) – Calificativ A, B sau C (200-230 puncte )
 • BEC – Business English Certificate (B1-C1) – Calificativ A, B sau C – Preliminary (B1) Vantage (B2), Higher (C1)

IELTS – International English Language Testing System (B1-C2: 4-9 puncte)

 • 4 – 4,5 puncte (nivel B1)
 • 5,0 – 6,0 puncte (nivel B2)
 • 6,5 – 7,0 puncte (nivel C1)
 • 7,5 – 9,0 puncte (nivel C2)

Pentru ca una dintre aceste diplome să-ți fie echivalate la BAC, este necesar să depui la secretariatul liceului unde vei susține BAC-ul, în perioada aprilie-mai:

 • certificatul/diploma de competențe lingvistice in original sau la unele licee, copie legalizată a diplomei
 • cerere scrisă echivalare (Anexa 1) completată și semnată de părinte/tutore/reprezentantul legal al candidatului. Iata aici un model.

(Notă: interesează-te care este perioada exactă de depunere la liceul tău. La unele licee poți depune cererea de echivalare separat de cererea de înscriere la BAC, la altele cererea de echivalare se va face împreună cu cererea de înscriere la BAC)

 1. Vezi aici graficul de sustinere a probelor de aptitudini si a probelor de verificare a cunostintelor de limba materna/moderna
 2. Iata un model Anexa cerere echivalare 
 3. Pragateste-te cu noi pentru examenele Cambridge. Vezi detalii aici.

 

Ce examen să aleg?

Mulți părinți doresc să își pregătească copiii pentru unul dintre cele două examene internaționale, dar nu știu exact pentru care dintre acestea ar trebui să opteze. Daca eset vorba de admitere la liceu, Cambridge este diploma cea mai buna.

Ca exemplu, dacă după liceu nu aveți de gând să emigrați în altă țară pentru ca fiul sau fiica dvs să fie acceptată la o școală din UK, SUA sau Australia, este recomandabil să vă înscrieți pentru Cambridge Preliminary (PET) sau Cambridge First (FCE), care nu sunt examene dificile pentru adolescenții care au nivel B1-B2 atestat de orice școală de limbă straină și au facut practică pe teste.

Diploma Cambridge își va dovedi utilitatea în diverse situații în următorii 5-6 ani – facultate, student exchange, internship-uri, prima angajare, etc.

Citește și: Ce să aleg, Cambridge sau IELTS?

 

Cateva detalii despre examenul IELTS

IELTS a ieșit pe piață în anul 1989 fiind un produs Cambridge în colaborare cu British Council si IELTS Australia. Datorită termenului scurt de valabilitate, este singurul test acceptat de UK Visas and Immigration – serviciul de vize din Anglia – fiind solicitat și la emigrarea în Canada, Australia și Noua Zeelandă.

IELTS este deci, cel mai potrivit examen atunci când doriți să emigrați în diverse scopuri în special în aceste țări.

Dacă ai încheiat demult cu examenele de bacalaureat și vrei să emigrezi pentru studii sau la muncă, ai nevoie de o pregătire mult mai temeinică decât pentru bacalaureat.

cambridge-si-ielts

Detalii

In privința punctajului cu care vei fi acceptat, fiecare instituție la care aplici își are propriile standarde. Dacă ești cadru medical (medic sau asistent) este posibil să fii acceptat cu o bandă 6 de scor, însă multe instituții te vor accepta doar cu 7 (C1) Interesează-te înainte de a aplica ce scor acceptă instituția la care vrei să lucrezi, apoi pregătește-te temeinic.

IELTS și-a câștigat renumele de a fi un test mult mai ușor decât Cambridge-ul, astfel atrage cu mult mai mulți candidați, cu toate că are valabilitate de doar doi ani. Acest renume se datorează probabil, faptului că nu există un punctaj minim sau o notă de trecere – indiferent ce nivel ai, acesta îți va fi înscris pe diplomă sub formă de benzi de scor (de la 1 – non-user pana la 9 expert user).

 

 

322 de rsurse pentru a învăța limba engleză în timp record: English Mastery

https://accesis.ro/englishmastery

 

 

PET  –  Calificativ Pass with Distinction Pass with Merit sau Pass – B1

 

 

Ce fel de profiluri sunt la liceu? Aleg uman sau real?

meditatii matematica

Toti copii ajung la varsta la care trebuie sa aleaga un liceu insa marea majoritate nu au inca maturitatea necesara sau pentru a sti ce vor sa faca pe viitor. Astfel ca parintii sunt cei care vor decide unde vor trimite copilul, in functie de talentele naturale ale copilului .

Principalele specializari din care poti alege sunt urmatoarele:

 • Filologie (uman)
 • Stiinte Sociale (uman)
 • Stiintele Naturii (real) – in trecut era denumit Bio-chimie
 • Matematica-Informatica (real)
 • Mecanica (real – licee cu profil tehnologic)

Pregateste-te cu noi pentru admitere si teze.

Mai poti alege un liceu Pedagogic, Militar sau Teologic, iar daca ai talente artistice sau muzicale, sau daca visezi sa fii atlet, poti alege licee cu una dintre specializarile:

 1. Artistic
 2. Muzica
 3. Sportiv

Ce poti face cu profilul artistic?

Profilul artistic iti va dezvolta o serie de abilitati care te vor ajuta pe viitor sa devii: actor, coreograf, arhitect sau designer, sa faci arta decorativa sau sa lucrezi la conservarea si restaurarea bunurilor culturale. 

Ce poti face cu liceul Militar?

Daca vrei sa urmezi o cariera militara sau sa lucrezi in diverse departamente ale Ministerului Apararii Nationale,  atunci este indicat sa mergi la un Liceu militar. Iata aici organigrama Ministerului.

Ce poti face cu liceul Pedagogic?

Daca visezi ca pe viitor sa predai propriile cursuri online sau daca pur si simplu esti o persoana vorbareata careia ii place sa explice celor din jur tot ce stie, este posibil sa ti se potriveasca o cariera in domeniul profesoratului (invatator, profesor, profesor universitar sau preparator universitar) si atunci poti da admitere la liceul Pedagogic. Insa nu uita ca o cariera in acest domeniu poate fi urmata si daca intri la un liceu normal – Filologie sau Istorie (profesor de istorie, cercetator, arheolog, egiptolog, muzeolog/ muzeograf, etc). Bio-chimie – profesor de bilologie sau chimie, cercetator  Mate-Info – profesor de matematica, fizica, informatica, etc.

Ce poti face cu liceul Teologic?

Daca ai inclinatii spirituale sau daca ai un parinte preot sau pastor, este posibil ca acesta sa vrea sa ii calci pe urme si sa intri la un liceu Teologic.  Insa nu este neaparat necesar sa devii preot ci, daca iti place sa calatoresti mult si gratuit, poti deveni ghid de turism religios, poti lucra cu patrimoniul cultural sau poti urma o cariera muzicala intr-o biserica sau organizatie religioasa.

Care este diferenta intre Stiinte sociale (uman) si Filologie (uman)?

Profilul Stiinte Sociale este diferit de Filologie prin faptul că păstrează 2 ore de matematică și tehnologia informației până în clasa a XII-a. Acest profil formeaza copilul pe mai multe laturi (polivalent) – accentul este pus pe materiile umane iar cele reale sunt invatate la nivel de cultura generala.

Parintii din Romania mai au insa posibilitatea sa isi de copiii la un liceu Waldorf. Acest lucru este recomandat in special pentru copii care au urmat si scoala generala tot in sistem Waldorf. Pedagogia Waldorf nu este orientată spre oferirea unei anumite pregătiri profesionale sau a unei specializări ci este o formă de învățământ bazata pe principiile antroposofice si care urmărește să dezvolte personalitatea copilului în ansamblul ei și să își orienteze oferta de predare în funcție de particularităților diferitelor trepte de vârstă ale copiilor și de cerințele acestor trepte.  Inainte sa decizi in favoarea sau in defavoarea acestui tip de educatie, este recomandabil ca inainte sa abordezi mai multi parinti care au avut copii la o scoala Waldorf, in a caror parere ai incredere si care au deja experienta necesara pentru a-ti oferi sfaturi.

Pentru a vedea retaua scolara Waldorf, intra aici. 

Ce poti face cu specializarea Stiintele Naturii (real – fost “bio-chimie”)?

Disciplinele înrudite acestei specializări aparţin ariei curriculare Tehnologii: tehnologia informației și a comunicațiilor (TIC). Această secţie este ideală pentru cei ce doresc să se pregătească pentru: medicină, farmacie, fizică, chimie, biologie, protecţia mediului, agronomie, medicină veterinară sau silvicultură. Mai poti deveni inginer, tehnician sau inspector de calitate (OPC) (Resurse naturale si protectia mediului) Acesta specializare orienteaza educatia in mod prioritar spre observarea şi interpretarea proceselor naturale care au loc în mediu, spre înțelegerea impactului reciproc între mediu şi activităţile umane.

Vei invata multa matematică, chimie, fizica si biologie insa, ca sa ai perspective mai largi pentru facultate poti alege stiinte ale naturii bilingv romana-engleza. Daca vrei sa fii dintre cei buni, pregateste-te pentru admitere si teze cu noi.

Ce poti face cu specializarea Mate-Info?

In cadrul acestei specializari este pus accentul atât pe științe cât și pe matematică și informatică – vei avea, pe langa celelalte materii, 4-6 ore de Informatică si 4 ore de matematică pe săptămână. Acest profil permite 1-4 ore opționale/ la alegere, care nu sunt impuse de profil. Daca optezi pentru aceasta specializare trebuie sa te gandesti serios la faptul ca BAC-ul se va da din cea mai avansata Matematica la nivel de liceu (M1)

Experţii în matematică activează în toate tipurile de industrii din intreaga lume. Poti urma o cariera in domeniul contabilitate si finanțe-bănci – de exemplu poti lucra intr-o banca pe o pozitie de consiler de credite sau te poti ulterior specializa pentru pozitiile de consilier corporativ, auditor, actuar, statistician, tehnician, economist, cercetător de piaţă, contabil fiscal, contabil medico-legal, expert contabil. Poti fi inginer mecanic, structural, aeronautic şi daca ulterior mergi la Facultatea de Geografie, poti lucra ca meteorlolog intr-o staţie meteorologică sau statiune de cercetare 

Deasemenea, daca in facultate urmezi un modul Psiho-Pedagogic, vei putea lucra ca profesor sau profesor universitar – ca profesor iti asiguri un program flexibil, vacante lungi si chiar daca plata la stat nu este stralucita, iti poti suplimenta veniturile din meditatii in particular. 

Spune-ne ce parere ai si ce cariera ti-ai dori sa urmezi iar daca ti-a placut acest articol trimite-l si colegilor.

Si nu uita sa te pregatesti temeinic cu noi atat pentru admitere cat si pentru teze sau chiar corijente. 

Aria triunghiului isoscel – Meditatii Matematica Accesis

Triunghiul isoscel are prin definitie doua laturi congruente si o baza. Unghiurile si liniile importante sunt: mediana, mediatoare, bisectoare și înălțime. Calculul Ariei

Teorema: intr-un triunghi isoscel, unghiurile alaturate bazei sunt congruente.

Reciproca teoremei: daca un triunghi are doar doua unghiuri congruente atunci el este isoscel.

Intr-un triunghi isoscel mediana corespunzatoare bazei este si mediatoare si bisectoare si inaltime. OBS: Daca o linie importanta este mediatoare, este suficienta pentru ca triunghiul sa fie isoscel. Asta pentru ca mediatoarea trece prin mijlocul segmentului (este mediana) si este perpendiculara pe segment (este inaltime)

Prin coborîrea înălţimii, în triunghiul isoscel cu catetele egale se formează două triunghiuri dreptunghice (au câte un unghi drept, de 90 grade) perfect egale. ( laturi, unghiuri şi arii) În triunghiul dreptunghic fiecare catetă este egală cu media geometrică dintre ipotenuză și proiecția catetei pe ipotenuză.

Pentru a afla aria unui triunghi isoscel vom calcula intai aria unuia dintre triunghiurile dreptunghice formate prin coborîrea înălţimii.

Pregateste-te la matematica cu profesor online. Intra pe pagina

Într-un triunghi dreptunghic (triunghiul care are un unghi drept, de 90 grade) lungimea înălțimii corespunzătoare ipotenuzei (ipotenuza = latura opusa unghiului de 90 de grade) este egală cu media geometrică a lungimilor proiecțiilor catetelor (celelalte 2 laturi) pe ipotenuză.

Lungimea înălțimii in triunghiul dreptunghic se calculeaza astfel = √(x · 4x) = √(4x²) = 2x

Aria într-un triunghi dreptunghic este egală cu semiprodusul catetelor sau semiprodusul dintre ipotenuza si inaltime.

Aplicarea Teoremei Lui Pitagora La Triunghiul Isoscel

Teorema lui Pitagora: „suma pătratelor lungimilor catetelor este egală cu pătratul lungimii ipotenuzei”. Aceasta poate fi reprezentată în triunghiul dreptunghic ABC, AB fiind ipotenuza, iar C unghiul drept.

Teorema lui Pitagora spune că: {\displaystyle AB^{2}=AC^{2}+BC^{2}}

Pentru un triunghi isoscel oarecare (cu unghiul dintre catete diferit de 90) pentru calcularea ariei putem folosi doar Teorema lui Pitagora. Prin teorema lui Pitagora aflăm dimensiunea înălţimii. Apoi aplicăm formula ariei triunghiului, b x h / 2 (baza ori înălţimea supra 2). 

Teorema catetei

În triunghiul dreptunghic fiecare catetă este egală cu media geometrică dintre ipotenuză și proiecția catetei pe ipotenuză. Fie triunghiul ABC cu C=90° și CD perpendiculara pe AB. Există relația:

{\displaystyle BC^{2}=AB\cdot BD}   sau {\displaystyle BC={\sqrt {AB\cdot BD}}}

Fie ABC un triunghi oarecare și a, b, c lungimile laturilor [BC], [AC], respectiv [AB]. Aria triunghiului ABC poate fi calculată cu una din formulele: A_ABC=(a⋅b⋅sin⁡∡C)/2 = (a⋅c⋅sin⁡∡B)/2 = (b⋅c⋅sin⁡∡A)/2 .

Vrei sa inveti rapid la matematica? Pregateste-te cu noi online, de oriunde te-ai afla. Intra pe pagina

Body Movement quiz

Body Movement Quiz

Adverbs of Frequency – Adverbe de frecvență în Engleză – Beginner, A1

In limba engleza, adverbele folosite pentru a oferi informații despre frecvența unui eveniment / cât de des se intâmplă ceva, se numesc Adverbele de frecvență – Adverbs of frequency / fri-kuăn-si/ .

Procentajele de mai jos indica frecventa:

100% always (tot timpul); /ol-ueiz/
90% usually (de obicei) /iu-ju-ă-li/
80% often / frequently (des); / fri-kuănt-li/
70% normally ( in mod obisnuit/ normal) /nor-mă-li/
50% sometimes (câteodată) /sam-taims/
30% occasionally /ă-kei-jă-nă-li/
10% seldom /sel-dăm/
5% rarely (rar); /reăr-li/
0% never (niciodată); /ne-vă/

ONCE A ……. (YEAR/ WEEK)
TWICE A …….. (YEAR/ WEEK)
THREE TIMES A…….. (YEAR/ WEEK)
FOUR TIMES …….. (YEAR/ WEEK)

HOURLY – DAILY -WEEKLY – MONTHLY – YEARLY

Adverbe de frecventa in Engleza – Beginner, A1

To be – Verbul a fi în engleză – test interactiv

Verbul a fi (to be) interactive test

Choose the correct form, and GIVE THE RIGHT ANSWER

Conectori in Engleză – Test Interactiv – Intermediate level

Connectors – Intermediate Level

Select the word or words that best complete the sentence.

34 de Urări de Anul Nou în Engleză pentru Colegi, Parteneri de Afaceri și Prieteni

Cele cîteva zile înainte și după Anul Nou reprezintă o perioadă în care reflectăm la momentele pe care ni le-a adus anul care a trecut și speranțele noastre de viitor.

Datorită tensiunii acestor momente, îți poate veni greu să-ți găsești cuvintele potrivite, cu atât mai mult cu cât ai nevoie să le transmiți în limba engleză.

Iată mai jos o listă de asemenea urări de Anul Nou în engleză care te vor ajuta să dialoghezi cu colegi, parteneri sau prieteni străini. Bineînțeles, le poți traduce și folosi și în română:

Urări de Anul Nou pentru Parteneri de Afaceri

 1. During this holiday season, we can’t stop thinking about those who helped us build a prosperous business and has been with us throughout the past year. Thank you for your support, may this new year be a full of great accomplishments!
 2. As we are all waiting for a New Year with hope, I am thanking you for the opportunities you have given to us and wish a better New Year for you and your business, happy New Year!
 3. Looking back to our year together we can’t but thank you for our wonderful collaboration. Wishing you a very prosperous New Year!
 4. It’s been a pleasure doing business with you, thank you for all the trust, we are looking forward to a new year filled with plenty of opportunities. Wishing you a Happy and Prosperous New year!
 5. Our whole team wishes you a lot of joy and happiness during this holiday season. May the upcoming year will be full of new and most desired achievements! Happy New Year!
 6. Wishing a happy and joyful holiday season; may this wonderful time bring peace and harmony into your homes. May the New Year bring us new goal achievements together. Happy New Year!
 7. Wishing you a happy, healthy, and abundant …… (year) !

Urări pentru Echipă

 1. I take this opportunity to thank all of you for the great contributions made this year. Wishing you and your family a Happy New Year!
 2. May this New Year bring happiness and joy in your life. Hope you grow and achieve better results next year. Wish you and your family a very Happy New Year!
 3. As one year ends and a new one starts, let me wish for you joy and lightness of heart. May you have a beautiful New Year and make this one special for all you hold dear!
 4. As New Year is approaching, I want to take this as an opportunity to extend my heartfelt greetings for the season and appreciate you all for your accomplishments and achievements for last year. Last year has been a great year as far as achieving our targets are concerned. I thank one and all for you support and dedication and the for the extra hours that you worked to achieve the goal and complete our projects! Happy New Year!
 5. Override the challenges and bring in changes that you wish to see.
  Happy New Year!
 6. For the employees of [companie /departament], I am sending heartiest wishes and wish you a marvelous New Year celebration filled with fun moments of joy. Have a Happy New Year!
 7. Thank you for going the extra mile! Your hard work is greatly appreciated. Sending you good wishes for a Happy New Year!

Urări de Anul Nou pentru Colegi Străini

 1. I hope the coming will be just as fruitful and rewarding as the last year was. A New Year awaits with new hopes! Happy New Year!
 2. May all your hard work pay off and may you get the sweetest rewards you deserve in the year to come. Wishing you a prosperous new year!
 3. May you see all the happiness, peace, and success you deserve in the coming year and beyond!
 4. It’s time to say goodbye to the old one. Let’s welcome the new year with hearts full of positivity and new hopes. Happy New Year!
 5. Here’s hoping that all your dreams come true and the coming days are filled with success and prosperity!
 6. Cheers to health, happiness, and prosperity in …….. (year) !
 7. It is very hard to work in an ambitious team, but somehow you make it look so easy. May the next year be full of success and good deals. Happy New Year!
 8. Cheers to more shared successes in the New Year!
 9. Wishing you and yours some well-deserved downtime, a safe, healthy, and prosperous new year to come!
 10. Every day spent with you at the office is full of fun, joy, and learning of new things. I wish we will work together in the New Year and in many more years to come!

Urări pentru Prieteni

 1. One more year full of sweet recollections and cheerful times has passed. You have made my year exceptional, and I wish this continues forever. With you around, each minute is a unique event for me. I wish you to have a year as incredible as you are.
  Happy New Year!
 2. I dearly treasure our friendship and wish you find the coming year as wonderful as our being together! Happy New Year wishes to my dearest friend!
 3. Dear friend, don’t forget the past, learn from it, and go out strong for your dreams and future. My best wishes are with you. Happy New Year!
 4. On this New Year, I wish that you have a superb January, a dazzling February, a Peaceful March, an anxiety-free April, a perfumed May, and joy that keeps going from June to November, and then round off with an upbeat December. Happy New Year!
 5. Wishing every day of the new year to be filled with success, happiness, and prosperity for you. Happy New Year!
 6. May the gift of friendship sparkle in your heart the whole year through let this magic of closeness spread among your loved ones, happy new year my friend!
 7. On this New Year, may you change your direction and not dates, change your commitments and not the calendar, change your attitude and not the actions, and bring about a change in your faith, your force, and your focus and not the fruit. May you live up to the promises you have made and may you create for you and your loved ones the happiest New Year ever.
 8. May this year bring new happiness, new goals, new achievements, and a lot of new inspirations on your life. Wishing you a year fully loaded with happiness.
 9. A basket full of smile, joy and warm wishes sent to you from thousand miles away for you my dear Friend! A very Happy New Year!
 10. You’re the kind of friend who is very hard to be found. May your efforts and goodwill always be appreciated like you appreciate everything around you. Happy New Year!

Ai și alte idei? Scrie-ne mai jos sugestiile tale. Vrei să înveți engleză în timp record? Iată aici 322 de resurse care îți vor da avânt: https://accesis.ro/englishmastery

Te-a ajutat articolul? Împărtășeșete-l cu prietenii:

Cadrul Comun de Referinta Europeana – CEFR

De cât timp/ de câte ore am nevoie pentru a mă pregăti pentru un examen?

Cadrul Comun de Referinta Europeana CEFR recomanda intre 80 si 400 de ore de studiu ghidat al limbii engleze (cu profesor) pentru fiecare dintre nivelurile A, B si C pentru ca un student sa progreseze de la un nivel la celalalt. Fiecare nivel necesita insa un numar diferit de ore. Tabelul cu cifrele de mai jos ofera doar niste linii directoare – poti avea nevoie de mai mult sau mai putin timp in functie de nevoile tale personale – vezi mai jos factorii care influenteaza rapiditatea cu care vei evolua:

Cifrele sunt valabile daca pornesti de la nivelul A1.1:

 • Nivelul A1 (Elementary) – 90-100 de ore de studiu ghidat.
 • Nivelul A2 (Pre-Intermediate) : 180 – 200 de ore de studiu ghidat.
 • Nivelul B1 (Intermediate) : 350 – 400 de ore de studiu ghidat
 • Nivelul B2 (Upper-Intermediate) : 500 – 600 de ore de studiu ghidat.
 • Nivelul C1 (Advanced): 700 – 800 de ore de studiu ghidat.
 • Nivelul C2 (Proficiency): 1,000 – 1,200 de ore de studiu ghidat.

Mai jos poti vedea cateva detalii grafice despre impartirea pe niveluri:

Exista serie de factori care afecteaza durata necesara pentru a-ti creste nivelul de cunostinte de limba straina incluzand urmatoarele:

 • limba ta nativă si cat de mult se aseamana cu limba pe care o studiezi. (Limba romana de exemplu, este notata in grupul de limbi apropiate de limba engleza spre deosebire de limbile chineza sau japoneza de exemplu care sunt cel mai putin asemanatoare.)
 • ce alte limbi mai cunosti (Daca esti roman care cunoaste spaniola iti va fi usor sa inveti italiana si vei avea nevoie de un numar redus de ore pentru pregatire)
 • intensitatea, frecventa si gradul de concentrare cu care studiezi
 • cat de mult te expui la limba pe care o studiezi si cat interactionezi cu vorbitorii nativi in afara orelor de curs
 • varsta si puterea atentiei

Daca ai de trecut examene dificile precum Cambridge Advanced (CAE) sau CPE (Cambridge Proficiency) iti recomandam sa ne consulti. Ai nevoie sa obtii o diploma cu PASS deci trebuie sa-ti evaluezi foarte corect nivelul. ne poti contacta in acest sens pe adresa office@accesis.ro

Marketing Vocabulary

Marketing Vocabulary

Complete the following word partnerships:

Prepozitii – A2

Prepozitii – Online Quizz – A2