12 cuvinte greu de pronunțat în limba engleză

Multe cuvinte din limba engleză sunt scrise complet diferit față de cum sună de fapt iar regulile care stau la baza pronunției acestora sunt total diferite de normele normale de pronunție. Datorită acestui fapt, chiar și vorbitorii nativi de engleză le spun incorect sau se gândesc la pronunție înainte să le spună.

Am compilat o listă cu unele dintre cele mai greu de pronunțat cuvinte, inclusiv cu ortografia fonetică.

Parcurge acest articol pentru a descoperi aceste cuvinte greu de pronunțat în limba engleză și încearcă să le practici. Nu uita să verifici întotdeauna pronunția cu dicționarul în față!

Anemone

Când auzi anemone , cel mai adesea te gândești la anemonele de mare, care sunt nevertebrate care au grupuri lungi și strălucitoare de tentacule. Filmul animat Finding Nemo ar trebui să te ajute să-ți reamintești pronunția acestui cuvânt

boatswain

Cu excepția cazului în care lucrezi pe o navă, este puțin probabil să folosești cuvântul boatswain în conversația de zi cu zi, așa că este, de înțeles, un cuvânt complicat. Cuvântul boatswain se referă la un subofițer responsabil cu întreținerea carenei – nu se pronunță „boats-wain” ci mai degrabă,  „bău-sn” pentru a reflecta „pronunția sărată” a marinarilor, așa cum explică The Free Dictionary .

Colonel

Ce caută primul “l” acolo? Și de unde vine sunetul „r”? Ei bine, pronunția cuvântului colonel  are legătură cu traducerea cuvântului în franceză și italiană. Când rostiți cuvântul trebuie să-l pronunțați ca pe „kernel” – popcorn.

Conch

Moluștele cu carapace în spirală care se găsesc în mod obișnuit pe plajă sunt scoici „konk”. Merriam-Webster observă că conch poate fi pronunțat cum se scrie dar „kank” este pronunția preferată.

Draught

Pronunțarea corectă a acestui cuvânt a devenit atât de dificilă încât barmanii au renunțat la forma corectă și au început să-l scrie „draft beer” în loc de „draught beer”. Dar rezultatul este că atunci când vedem cuvântul draught scris corect, este chiar mai puțin probabil să știm cum să-l pronunțăm!

Faux

Când vine vorba de cuvinte greu de pronunțat, faux este aproape întotdeauna în fruntea listei. Acest cuvânt, care înseamnă „ne-autentic” rimează cu cuvântul bow .

ignominious

Ignominios este un cuvânt potrivit atunci când vrei să te referi la cineva ca fiind lipsit de onoare – doar ai grijă să nu te faci tu însuți de rușine pronunțându-l greșit.

Onomatopoeia

Acest cuvânt greu de pronunțat nu se folosește prea des în conversație, dar este interesant de știut. Onomatopee înseamnă „denumirea unui lucru sau a unei acțiuni printr-o imitație vocală a sunetului asociat cu acesta (cum ar fi bâzâit, șuierat )”, conform definitiei Merriam- Webster. Deci, onomatopoeia se pronunta cu „t” și „p” moale.

Posthumous

Când vorbim despre ceva ce se întâmplă după moartea cuiva, spunem că s-a întâmplat posthumous sau mai bine zis, posthumously . Dar nu este „post-hu-mus”, așa cum pare; ci se pronunță „pas-chu-mus”.

Quinoa

Nu comandați „ki-no-a” pentu că nu veți fi înțeles. Quinoa , o cereală din ce în ce mai populară,  este de fapt pronunțată „keen-wah”.

Segue

Când conversezi fără segue înseamnă că o faci fără pauză. Dar cum pronunți acest cuvânt scris ciudat? Când spui segue, ar trebui să rimeze cu „weekday”.

synecdoche

Un alt cuvânt greu de pronunțat este synecdoche – o figură de stil. Sinecdoca se referă la utilizarea unei părți a ceva pentru a te referi la un întreg (de exemplu, „toate mâinile pe punte”). Acordă o atenție sporită silabelor finale.

Vrei sa-ti dezvolti fluenta si pronuntia in limba engleza? Studiaza impreuna cu Accesis.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *