Ești bilingv? Ai mai mult sex-appeal!

Sex appeal-ul nu este legat doar de celebritate ci si de calitati precum inteligenta si increderea in sine. Orice persoana care vorbeste mai multe limbi straine este vazuta ca avand un coeficient de inteligenta mai ridicat si are mai multa incredere in sine. Noutate, raritate și sentimentul că acea persoana este greu de inlocuit. 

Un studiu recent de la o universitate din Anglia arată ca 89% dintre cei intervievați sunt de acord cu faptul că persoanele bilingve au mai mult sex-appeal în special când se exprimă într-o altă limbă.

Persoanele care au un stil de viață deschis călătorind mult și intrând în legătură cu alte culturi, arată o deschidere foarte mare de a învăța cât mai multe limbi străine. Astfel, succesul, misterul și puterea lor vor fi asociate și cu capacitatea de a comunica cu alte naționalități.

Un alt studiu citat de CNN indică faptul că “71% dintre americanii intervievați și 61% dintre englezi consideră că a vorbi mai mult de o limbă străină face ca o persoană să fie mai atractivă. 9 din 10 dintre cei 3000 de englezi și americani intervievați  au admis faptul că ar învăța o limbă străină în căutarea dragostei.” Iar jumătate dintre aceștia au spus că visează să aibă o poveste de dragoste cu cineva din altă țară.

Te ajutăm să faci acest salt personal și profesional prin cursurile de limba straina la care te poti înscrie pe tot parcursul anului.

Studiul „Cognitive and attitudinal outcomes of an additive-bilingual program” arată că cei care studiază o limbă straină dezvoltă o atitudine mai deschisă față de limba asimilată, față de vorbitorii acelei limbi și față de posibilitatea de a dezvolta o relație romantică cu aceștia (Bamford, K. W., & Mizokawa, D. T. (1989).. U.S.; Washington:  ED305826) iar Studiul “The Torrance Test of Creative Thinking” efectuat într-o facultate din New York a arătat că există o relație pozitivă între bilingvism și abilitățile de a rezolva probleme sociale – și implicit între bilingvism și puterea de a înțelege mai bine o altă cultură și a interacționa cu nativii în termeni locali. ( www.actfl.org)

Prin opoziție, cei intervievați în studiul citat de CNN, consideră că monolingvismul sau lipsa fluenței și a încrederii de a comunica într-o limbă deja cunoscută au fost principala cauză pentru care au bătut pasul pe loc din punct de vedere profesional.

1 din 8 persoane au mărturisit faptul că și-au exagerat abilitățile lingvistice în CV pentru a parea mai versatili, mai inteligenti si mai dezirabili.

Dezvoltarea abilității de a comunica fluent în cel puțin o limbă străină este astăzi o problemă de utilitate majoră și influențează în mod cert atât viața personală cât și obținerea unui loc de muncă mai bun sau o poziție mai bine remunerată.

Te ajutăm să faci acest salt personal și profesional prin cursurile de limba straina la care te poti înscrie pe tot parcursul anului.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *