7 moduri de a face rost de timp pentru a învăța o nouă limbă străină

Mistakes-19183

Fie că este vorba de limba engleză, limba franceză, germană sau spaniolă, daca ai un stil de viață foarte alert și un serviciu solicitant, te întrebi de unde poți găsi 3-4 ore pe zi ca să atingi fluența cât mai curând posibil, în nu mai mult de 4 luni.

Fiecare dintre noi are capabilitati diferite de alocare a timpului și cel mai dificil va fi pentru persoanele care au copii de varste mici si un serviciu solicitant. Insa daca privesti cu atentie la modul cum se desfasoara ziua, o sa observi ca este presarata cu multi timpi morti sau activitati pe care le faci repetitiv pe care le poti valorifica. ( gen condusul masinii, mersul spre și de la serviciu)

Iată cat timp putem reconstitui în timpul unei zile:

  1. Primele 15 minute le poti obtine de dimineata la prima ora, in timp ce iti bei cafeaua. Asculta relaxat o bucata audio fara a avea scopul de a invata ceva neaparat.
  2. Urmatoarele 60 de minute sunt reprezentate cum spuneam de drumul spre si de la serviciu. 30 de minute dus, 3o intors. Daca mergi cu masina, inchide radio-ul și pune-ti un CD de invatare a limbii pe care o studiezi..
  3. Timp de 15 minute pe zi,  inlocuieste stirile romanesti cu stirile internationle. (BBC; RFI).
  4. 20 de minute de reclame din timpul filmelor de seară. Ia-ti telefonul langa tine si citeste un articol in engleza, germana sau ce limbă dorești să studiezi.
  5. Inainte de a te culca, chiar dupa ce te-ai asezat in pat, timp de 10 minute citeste cateva expresii sau un mic text dintr-un ghid de conversatie pe care sa il tii mereu langa pat – aceasta este o metoda excelenta de a-ti activa in subconstient tot ce ai citit, inainte de a adormi. Iata ce sa citesti.

Deci iata cum poti obtine 2 ore doar din timpii morti in cursul unei zile obisnuite de lucru.

6. Sambata si duminica pot fi o sarbatoare a elimbilor străine – indiferent ca esti la mare sau la munte iti poti rezerva 2 ore relaxate de dimineata pentru a studia linistit pe terasa, la aer curat si sa iti atragi si partenerul in aceasta activitate placuta.

7. Daca mergi la sala, in loc sa te uiti pe ecrane de, pune-ti pe telefon un podcast sau un video. Sau daca seara mergi in oras invita-ti si un prieten vorbitor nativ pentru a avea o seară cât mai plăcută și utilă.

Urmareste deci sa incorporezi noua limba in fiecare aspect al vietii tale, citeste o carte pe kindle, asculta muzica, citeste stiri internationale, fa si cate putina gramatica sau lucreaza cu un soft online. Varietatea este foarte importanta. Exersand in fiecare zi folosind metode si instrumente cat mai variate este una dintre cheile reusitei.

Daca nu te poti organiza pentru a invata cate 3-4 ore pe zi, este OK dar tot procesul va dura foarte multEste foarte important sa lucrezi constant altfel pierzi rapid cunostintele acumulate. Retine ca orice rupere de ritm va avea efect si asupra motivatiei tale.  DACA RATEZI O ZI, O VEI RATA SI PE A DOUA SI ASA MAI DEPARTE.

Iată câteva dintre metodele de a învăța rapid o limbă străină. Dacă vrei să afli chiar mai multe, urmărește pe pagina noastră Webinarul Gratuit Fluent în 4 luni.

Iar dacă vrei să înveți într-un grup te invităm să explorezi cursurile noastre pe site-ul Accesis

Spor!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *