Învață engleza gratuit: listă de resurse, video și conversație cu vorbitori nativi

Dacă vrei să înveți limba engleză, nu ai bani pentru un curs dar ai toată determinarea necesară, organizează-te folosind materialele de mai jos care te vor ajuta.

Ai nevoie de:

  1. un plan de studiu, un caiet și un manual sau un ghid de conversație
  2. un dicționar bun
  3. fraze des întâlnite și bine structurate așa cum apar în anumite ghid-uri sau în soft-uri specializate
  4. ore de conversație cu un profesor nativ
  5. materiale audio
  6. podcast-uri 
  7. resurse video
  8. un curs de scurtă durată, axat pe gramatică
  9. ghizi buni care cunosc deja limba: noi, profesorii

Cu cât ai aceste materiale mai bine îmbinate și organizate, cu atât  mai repede vei atinge fluența.

  1. Dacă nu ai un plan, nu vei ști încotro te îndrepți!! Plan-ul surround se numește astfel pentru că trebuie să cuprindă lista cu abilitățile lingvistice pe care le vei dobândi după fiecare lecție precum și ce vocabular și gramatică vei acoperi în perioada de studiu. Ca să faci un asemenea plan ai nevoie de foarte mult timp și efort și ai neapărată nevoie fie de un ghid fie de un profesor care să ți-l ofere! Mai poți face rost de un asemenea plan de la un curs sau de la un prieten care merge la un curs de limbă engleză.

oxford

2. Un dicționar bun: ține deschis pe desktop dicționarul pe care îl alegi și caută în permanență cuvinte noi. Vezi aici o listă cu cele mai bune dicționare.

3. Fraze pentru conversație: dacă ești începător, pornește cu fraze și expresii de bază. O resursă bună este Omniglot English Survival Phrases – o colecție de fraze utile în engleza britanică.

AVT – Soft-ul nostru care te ajută să accelerezi cu peste 40% învățarea englezei sau germanei.  Pentru engleza generală poți utiliza AVT Optimal Performance și AVT Focus pe Exprimare, pentru engleza de afaceri AVT Business Focus iar pentru germana AVT Schulleistungen. Poți vedea lista completă în prezentarea video de pe site-ul AVT. 

hello-lingo

4. Conversează: cel mai bine, cu un vorbitor nativ. Conversația nu poate fi predată, poate fi doar practicată! Vino la cursul nostru de conversație cu un profesor nativ, o dată pe săptămână ca să ai contact live cu limba engleză, sau dacă nu vrei să ne cunoști, intră pe HelloLingo (fostul site LiveMocha) – un site de language exchange unde poți practica orice limbă dorești.

5. Pentru a încorpora engleza în viața de zi cu zi, audio-ul este indispensabil. Așa cum spuneam și în webinarul gratuit Fluent în 4 luni, Librivox – este o bibliotecă audio foarte mare de unde îți poți downloada diverse cărți. Alege una și ascult-o zilnic în mașină sau pe telefon.

podcast

6. Podcast-uri: Unul dintre site-urile unde găsești podcast-uri, video și practică pe aceste bucăți este Podcasts in English. Alege-ți nivelul și practică zilnic!

video7. Resurse video: internet-ul este împânzit cu video în limba engleză: de la lecții online până la exerciții de tot felul. Însă paradoxul este, că în ciuda acestui lucru, nu vei găsi un flux închegat de materiale video decât în puține locuri.  Site-ul BBC – The English We Speak îți oferă nenumărate resurse video,  iar pe  Ted.com găsești cele mai inspiraționale filme de pe tot internetul – cu subtitrare în limba engleză.

8. Dacă știi deja limba engleză și ești minim un nivel A2, îți va fi de mare ajutor un curs axat pe gramatică, de durată scurtă, care să te ajute să îți reamintești ce ai învățat. Un asemenea curs găsești la noi. 

Și ca să le ai pe toate în mod organizat, te poți înscrie la un curs unde totul este deja aranjat pentru tine.

Explorează aici posibilitățile noastre

Dar la finalul zilei tu ești cel/cea mai în măsură să îți stabilești scopurile, ritmul și prioritățile!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *