Renunță la limba română!

Ca în orice domeniu, și când înveți o limbă străină, oricare ar fi aceasta, ai nevoie de obiceiuri benefice care să te conducă acolo unde vrei să ajungi. Obiceiurile benefice sunt baza pe care se construiește succesul.

Steven Covey a vândut peste 25 milioane de exemplare din best-seller-ul lui “7 habits of Highly Effective People” unde enumeră cele mai importante obiceiuri pe care le au oamenii de succes. Te invit să o citești, este o carte extraordinară!
Principiile pe care el le analizează S. Covey sunt:
  1. Fii proactiv – inițiază lucrurile
  2. Începe cu gândul la final – întreabă-te ce îți dorești de fapt de la o anumită situație
  3. Pune pe primul plan lucrurile importante, și nu cele urgente
  4. Gândește win-win – respectă-te și pe tine dar și pe ceilalți
  5. Caută întâi să înțelegi și abia apoi să te faci înțeles
  6. Construiește pe calitățile celorlalți (Synergize)
  7. Ascute fierăstrăul (o scurtă istorie)
În seminarul nostru Fluent în 4 luni ți-am spus cât de important este să înveți câte puțin, dar cu regularitate.
Astăzi vreau să accentuez faptul că este foarte important să nu privești limba străină pe care o studiezi ca pe un alt lucru pe lista de to do. Pentru că acest punct va aluneca subtil undeva la capătul de jos al listei, și acolo va rămâne.
Pentru a nu ajunge în acestă situație, umple-ți viața cu limba pe care o studiezi până la înlocuirea completă a limbii române TIMP DE O LUNĂ.
Gândește-te că irosești 99.9 % din zi vorbind în română iar timpul alocat studiului se transformă într-o mică luptă cu fraze, cuvinte și gramatică. Este cel mai singură cale spre frustrare și tristețe!
Chiar dacă vocabularul tău este patetic, pronunția foarte românească, nu cunoști structuri corecte gramatical, sau habar nu ai care este forma de trecut a verbelor, merită să începi să “migrezi” spre limba studiată, timp de o lună.
Sună extraterestru și nerealist?
Propune-ți totuși acest lucru! Avertizează-ți familia și prietenii, sau urmărește să-i faci să participe și să te ajute să transformați acest lucru în joc.
La inceput o să fii probabil destul de frustrat/ă pentru că nu vei putea avea conversații decente.
Apoi familia va insista să spui ce ai de spus în română. Te poți aștepta să ai o lună foarte obositoare în care te vei gândi în permanență să abandonezi această îndrăzneală, dar încearcă! Chiar dacă nu vei putea extinde timpul de vorbit în noua limbă la mai mult de 50% din timp, acceptă această provocare și crează-ți un mediu de imersiune virtuală.
Trebuie să știi exact ce să faci în această lună și pentru a afla te invită să te înscrii la seminarul online gratuit Fluent în 4 luni. sau să parcurgi acest drum împreună cu noi.
Good luck!
Curs scurt de gramatic[ engleza si conversatie
Curs scurt de gramatica engleza si conversatie

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *