Home Cursuri AVT Examene Despre Noi Referinte Articole Cursul lunii Cariere Contact Blog
Accesis / Articole / Cele Trei Fraze Cheie Care Te Tin Pe Val

Cele trei fraze cheie care te tin pe val

Am zilnic discutii cu cursantii despre lipsa acuta de timp, multimea de deadline-uri si obligatii de tot felul in care sunt prinsi.

Cand este vorba de a face ceva pentru dezvoltare personala, a asimila o noua abilitate sau studiul unei limbi straine – activitati care dau valoare prezentei tale ca partener de afaceri, coleg sau prieten - nu mai este timp.


Este important sa punem pe primul loc si sa ne facem timp pentru singurul lucru care ne aduce avantaje pe termen lung, este mereu la purtator si nu da dureri de cap de nici un fel:  dezvoltarea personala, fie ca este vorba de dezvoltarea comnicarii intr-o limba straina, de aprofundarea cunostintelor care ne fac sa ne simtim impliniti sau de reprofilarea  profesionala.


Va invit sa-l urmariti pe Steven Covey intr-un film relevant:  http://www.youtube.com/watch?v=-VDxKLSyksI
in care este ilustrata ordinea importantei lucrurilor.

Regulile jocului de dezvoltare:


1.    Putin dar constant.
Daca vrei sa inveti o limba straina, invata 3 cuvinte si expresii pe zi. Uita-te in urma la anii care au trecut si gandeste-te cate ai fi stiut pana acum daca ai fi facut asta. Ia 10 bucati mici de hartie, noteaza cate 3 expresii pe fiecare si pune-le in teanc in fata ta. Poarta in portofel sau in buzunar cate una in fiecare zi si scoate-o din cand in cand iar la birou puneti-o in fata, pe monitor sau pe birou.

Daca vrei sa te reprofilezi, primul pas e sa pui in fata ta, deschisa, cartea pe care vrei sa o citesti si care te va ajuta.  Daca ai o pauza scurta, arunca-ti ochii pe ea si subliniaza o idee principala. Fa asta o data pe zi si vei vedea ce simpla este perseverenta.

2.    Impartaseste-ti cunostintele !

Daca afli o idee noua urmareste sa o impartasesti cu altii. Stim ca cea mai buna metoda de a invatat este sa predai tu insuti.
Daca esti in curs de invatare a unei limbi straine foloseste expresiile invatate in discutii informale sau creeaza chiar concursuri ad-hoc de “cum crezi ca numesc  englezii/ germanii ....(cuvantul)”
Avantaje:
-    vei retinemai bine ce stii,
-    deschizi discutii antrenante,
-    descoperi experienta  celorlalti si
-    ai ocazia sa auzi la randul tau expresii noi.

3.    Repeta !

“Repetitio mater studiorum est!”

Pentru ca  in creier legaturile dintre sinapse sa fie stabile, aceeasi informatie trebuie sa curga prin ele de 3-4 ori.  Oamenii de stiinta cunosc faptul ca odata legate, sinapsele nu se mai desprind toata viata, informatia ramane stocata.
 Cu cat influxul emotional asociat informatiilor e mai mare cu atat sinapsa e mai stabila. Aceasta inseamna ca atunci cand invatam si repetam trebuie  sa o facem intr-o atmosfera emotionala pozitiva, sau sa asociem informatia cu o poveste cu incarcatura emotionala.
 

Accesis Human Resources

Pentru a intelege nevoile dvs. am deschis dialogul Accesis Human Resources. Manageri cu experienta va vor fi mentori. Trainingul aici inseamna bucuria impartasirii experientelor de top.

Accesis Train Conversation

Ne aliem în drumul spre a fi înțeleși prin cursurile de comunicare în limba straină. Acestea simuleaza situațiile cele mai dese de comunicare pe care le întâlniți zilnic într-o țară străină sau în mediul de lucru.

8 secrete pentru invatarea limbilor straine.
Tot ce ai vrut sa stii, intr-un singur articol.

Aboneaza-te la newsletter!

Introdu adresa de email in campul de mai jos