Home Cursuri AVT Examene Despre Noi Referinte Articole Cursul lunii Cariere Contact Blog
Accesis / Articole / Poate Ca Trainingul Nu Este Intotdeauna Solutia

Poate ca trainingul nu este intotdeauna solutia.

De cele ma multe ori problemele in companii nu sunt si nevoi reale si aceasta este prima diferentiere pe care trebuie sa o faca atat companile cat si providerii de training. Luam un exemplu de training pentru top management: trainigul de Leadership

Avem o istorie lunga de analisti ai leadershipului : Warren Bennis, John Gardner, Abraham Zaleznik, John Kotter, James Burns, Peter Drucker, John Sorey sau chiar Tom Peters care au pus cateva dintre bazele teoriilor de leadership apoi le-au dezvoltat in urma analizelor aprofundate. Totusi, paradigmele nu inceteaza sa se schimbe, adaugand noi si noi elemente teoriilor si practicii in leadership.

Un  prim aspect care trebuie punctat este ca solutia  la chestiuni organizationale nu rezida intr-un simplu training care sa imbunatateasca abilitatile de conducere.


Deasemenea nu poate fi vorba de a recruta “magic” sau a creste “lideri magici”, care se potrivesc perfect cu cerintele postului. Experienta  ne spune ca un salvator nu a fost gasit pana acum. Chiar daca a cauta si a hrani oameni cu calitati exceptionale  este de dorit si principalul focus al companiilor dealtfel, este important sa vedem ca o organizatie nu trebuie sa se bazeze pe calitatile unui singur personaj menit sa vindece toate bolile companiei ci sa se uite si in alta directie- compania insasi: este posibil ca problema sa nu rezide in calitatile de leader ale CEO-ului ci in cultura,  structuri si procese.


Deci trainingul de Leadership are eficienta numai daca leaderul are capacitatea sa identifice problemele reale si apoi sa depuna eforturi de inlaturare a lor impreuna cu ceilalti angajati.Calitatea unui leader este data nu de numarul de traininguri pe care le face – daca problemele nu sunt identificate, aceste traininguri nu sunt suficiente cu toate ca sunt necesare – ci de aceasta capacitate de a vedea in profunzime.

Deasemenea, piata de training este aproape rupta de nevoile reale ale companiei deoarece analizele aprofundate cer instrumente specializate si mult mai multe resurse.Trainerii trebuie sa aiba curajul sa puna in alta lumina capacitatea organizatiilor de a vedea ce e gresit in cultura, structuri si procese si sa  spuna: “Poate ca nu aveti nevoie de training de leadership  aici. Aveti nevoie de o analiza mai profunda asupra a ceea ce se intampla in organizatie. Va indreptati catre drectia potrivita? Sunt corecte presupunerile si paradigmele pe care le folositi in relatia cu angajatii si clientii? Cursul individual d actiune este alinat cu directia generala a companiei?"

Companiile de training ar trebui sa ofere  suita de servicii care sa includa procese si structuri prin metodologiile academice existente. Acest gen de analiza este foarte complex si cere ca trainerii sa aiba o arie larga de expertiza si abilitati.


 

Accesis Human Resources

Pentru a intelege nevoile dvs. am deschis dialogul Accesis Human Resources. Manageri cu experienta va vor fi mentori. Trainingul aici inseamna bucuria impartasirii experientelor de top.

Accesis Train Conversation

Ne aliem în drumul spre a fi înțeleși prin cursurile de comunicare în limba straină. Acestea simuleaza situațiile cele mai dese de comunicare pe care le întâlniți zilnic într-o țară străină sau în mediul de lucru.

8 secrete pentru invatarea limbilor straine.
Tot ce ai vrut sa stii, intr-un singur articol.

Aboneaza-te la newsletter!

Introdu adresa de email in campul de mai jos