De ce limba Germană este similară cu limba Engleză – partea a 2-a

Următoarele 5 asemănări dintre engleză şi germană sunt :

6. Deseori cele doua limbi aplică aceleaşi reguli gramaticale

O caracteristică pe care vorbitorii englezi care vor să învete germană o vor observa rapid, este asemănarea regulilor gramaticale. Poate cel mai bun exemplu este modalitatea în care verbul de bază îşi schimbă forma la trecut şi participiu trecut. Acest lucru poate fi demonstrat prin verbul “to drink”, respectiv “trinken”.

Aşadar, în limba engleză avem “ drink – drank – drunk “, iar în germană “trinken – trank – getrunken”. Această regula se aplică majorităţii verbelor.

7. Ambele limbi folosesc sistemul numeric arab

Alt avantaj pe care un vorbitor de limba engleză îl are atunci cand vrea să înveţe germană este că ambele limbi folosesc numere arabe. Ca şi în engleză, numerele se formează cu ajutorul cifrelor 0-9, iar regula de bază este aceeaşi. Acest lucru se observă făcând o comparaţie a numerelor cuprinse între 10 şi 20.

English: ten, eleven, twelve, thirteen, fourteen, fifteen, sixteen, seventeen, eighteen, nineteen, twenty.

German: zehn, elf, zwoelf, dreizehn, vierzehn, fünfzehn, sechzehn, siebzehn, achtzehn, neunzehn, zwanzig.

Dupa cum se vede, sufixul “teen” este înlocuit cu “zehn”, dar modelul este acelaşi.

8. Şi germana şi engleza sunt limbi vorbite internaţional

Engleza este cea mai vorbită limbă din lume, iar acest lucru poate sta în calea dorinţei de a învaţa o nouă limbă, mai ales dacă această nouă limbă nu este la fel de răspândită.

Cu toate acestea, germana este cea mai populară limbă în interiorul Uniunii Europene. Este limba oficială a Germaniei, Austriei, Elveţiei, Belgiei şi a altor ţări şi este recunoscută ca limbă secundară în ţări precum Brazilia, Kazakhstan, Namibia şi Danemarca.

9. Ambele limbi pot spori şansele de angajare

Ca orice alta limbă străină, germana poate fi un avantaj în momentul în care vrei să te angajezi. Aceasta este recunoscută în domeniul afacerilor precum şi în politică. De asemenea, este o cerere mare în rândul traducătorilor şi interpreţilor ce pot vorbi fluent engleză şi germană.

Ştiaţi că germana este a doua cea mai folosită limbă în domeniul ştiinţei ? În acelaşi timp, cei pasionaţi de scris, vor fi bucuroşi să afle că una din 10 cărţi, la nivel global, sunt scrise în germană.

10. Accesis vă ofera posibilitatea de a învăţa ambele limbi

Firma noastră oferă cursuri atât pe germană cât şi pe engleză. Cursurile au la bază interacţiunea dintre client şi profesor, astfel încât nevoile şi cerinţele clientului sunt puse pe primul loc. Fie că îţi doreşti să vii la sediul nostru, fie eşti prea ocupat şi preferi o întâlnire pe Skype, noi suntem alegerea potrivită.

Tot ce ai nevoie este dorinţa – de a avansa, de a te dezvolta, de a progresa. Învăţarea limbii germane poate fi o provocare, dar cu siguranţă îţi va aduce satisfacţie pe măsură.

 

Fluent în 4 luni
Click aici pentru a deveni fluent în Engleză

 

Dă share la acest articol pe Facebook și primești 20 puncte.
Dă share la acest articol pe LinkedIn și primești 30 puncte.

  • Când ajungi la 980 de puncte ai câștigat automat un AVT Optimal Performance.
  • Când ajungi la 1200 de puncte ai câștigat automat un AVT Business Focus.share-like-crazy-get-to-the-top

Add a Comment

Your email address will not be published.