Care este diferența dintre engleza de afaceri și engleza generală? [cu exemple]

În ultimul articol îți defineam ce înseamnă engleza de afaceri, acum îți business-ladyspunem care este diferența dintre engleza de afaceri și engleza generală.

Există mult mai multe similarități decât diferențe deoarece engleza generală este folosită ca bază pentru engleza de afaceri. În amândouă cazurile vei avea nevoie să-ți dezvolți abilitățile fundamentale: fluență, citit, scris, ascultat, aplicarea principiilor lingvistice și bineînțeles mult studiu organizat și atent.

Este important să ai o bază solidă de engleză generală pentru a fi întâi capabil să comunici eficient. Pe aceasta vei construi abilitățile de comunicare de afaceri. Cursurile de engleză de afaceri (ex: Business English on the Move) se concentrează pe vocabular și subiecte care sunt aplicabile la locul de muncă și relevante pentru industria în care activezi:

  • prezentari
  • discuții la telefon
  • job interviews
  • negociere
  • socializare
  • călătorii de afaceri
  • management
  • vânzări
  • e-mailuri și rapoarte

 

Este o așa de mare diferență încât să fie numite diferit?

Engleza de afaceri este diferită de engleza generală, cu toate că este un upgrade al ultimei. Dacă știi bine engleza generală, însă te găsești într-un context de afaceri și nu ai studiat limbajul specific englezei de afaceri, poți întâmpina probleme chair și cu cele mai simple exprimări ca de exemplu prezentarea activității tale și a companiei pentru care lucrezi (mai jos îți dau câteva exemple cu limbaj specific).

În mediul internaționalizat de astăzi, importanța englezei de afaceri nu poate fi subestimată deoarece acesta este utilizată la scară largă și de vorbitorii celorlalte limbi de circulație internațională (germană, spaniolă, franceză). Deci, mai devreme sau mai tarziu iti va fi necesară pentru o comunicare clară cu omologii tăi din alte țări.

Vrei si tu sa iei parte la cursuri de limba engleza de afaceri? Click aici pentru a te inscrie la cursurile noastre.

9

Asa cum un economist are neaparat nevoie să învețe termenii economici, tot astfel și o persoana care activează în mediul de afaceri va avea nevoie sa cunoască limbajul folosit în relațiile și comerțul internațional, finanțe și industrie.

Compania ta nu își dorește să eviți comunicarea (din lipsă de siguranță pe limbajul de afaceri), ci are nevoie să ia decizii rapide, iar o comunicare defectuoasă cu străinătatea poate avea impact direct în procese sau rapiditatea cu care va scoate în piață noi produse.

Engleza de afaceri poate fi abordată și de începători?

Răspunsul este da, însă nu este pentru începători absoluți, A1.1. Manualele pentru engleza de afaceri sunt făcute atât pentru nivelurile avansate, cât și pentru nivelul începător (minim A1.2). Diferența este că, în timp ce într-o lecție pentru începători din manualul de engleză generală se abordează discuțiile între doi prieteni la o cafea, manualul de engleza de afaceri va descrie o discuție simplă între doi colegi de birou.

 

Cum comunic în engleză în mediul de afaceri?business-language3

Atât viața de zi cu zi, cât și afacerile, urează bun venit persoanelor cu abilități excelente de conectare, comunicare și relaționare și care adoptă limbajul potrivit contextului de business.

Pentru a fi unul dintre aceștia trebuie sa înveți limbajul domeniului care te interesează împreună cu modurile de adresare specifice pentru fiecare situație în parte.

De exemplu, dacă ești într-un context în care discuți despre compania ta, întâi vei menționa aspectele importante: domeniul de activitate, locație, vechime sau altele care ar putea fi interesante și pentru un interlocutor nefamiliarizat cu compania ta. Vei folosi verbe foarte dinamice:we develop”, “we produce”, “we create”, “we make”:

  • “We are a manufacturer for the computer industry” sau
  • We make branded merchandise for small to medium businesses”

Mai poți vorbi despre reputația sau cota de piață pe care o are compania ta sau premii pe care le-a obținut:

  • “We’re seen as one of the major players in our industry, with a 20% market share”
  • “Our company is rated #1 for our safety and reliability”
  • “Our company is known for its excellent customer service and our CRM system”
  • “We have won several awards for our innovation activity”

Observă modul în care este folosită diateza pasivă “are seen as”,“is known for”, “is rated”.

Mai poți vorbi de clienții cu care lucrați: “We sell to …”, “We serve…”

  • “We serve small and medium-sized businesses throughout Romania and Moldova”
  • “Our customers are small business owners”
  • “Our customers are mainly in the automobile industry”
  • “We sell mostly to large retailers like supermarket chains”
  • “Most of our customers are NGO-s”

Și multe alte asemenea exprimări ce par simple la prima vedere, însă dacă nu le exersezi le vei găsi cu greu când te afli într-un context de business.

Engleza de afaceri este deci un instrument cu scopuri specifice menită să transmită mesaje și să ajute la stabilirea unor relații de afaceri constructive în care abordezi vocabular business-oriented și îți perfecționezi o mulțime de alte abilități, ca de exemplu redactarea unui e-mail în limba engleză, livrarea unei prezentări sau mici discuții de afaceri.

Din această perspectivă engleza de afaceri este un pre-requisite al cooperării internaționale din prezent și fundația afacerilor internaționale.

 English on the Move – Curs de engleză de afaceribanner-engleza-de-afaceri-accesis

Cum te poate ajuta un curs de engleză de afaceri?

Vei studia aspectele pe care ți le-am menționat mai sus, îmbunătățindu-ți astfel abilitățile de comunicare în limba engleză și îți vei atinge scopurile la locul de muncă, indiferent că ești în primii ani de muncă, urmărești o promovare, dorești să obții un post mai bine plătit în cadrul aceleiași companii sau pur și simplu vrei să te simți foarte încrezător în rolul pe care îl îndeplinești în prezent.

Orice motive ai avea, engleza de afaceri va contribui major la progresul tău profesional, fiind în același timp o călătorie recompensatoare și plăcută.

Tu ce ai alege – engleza generală sau de afaceri?
Răspunde aici.


Dacă ești reprezentant al unei afaceri contactează-ne și întreabă-ne de Pachetele Premium la cursurile de engleză de afaceri in company.

English on the Move – Curs de engleză de afaceri

banner-engleza-de-afaceri-accesis


Dă share la acest articol pe Facebook și primești 20 puncte.
Dă share la acest articol pe LinkedIn și primești 30 puncte.

  • Când ajungi la 980 de puncte ai câștigat automat un AVT Optimal Performance.
  • Când ajungi la 1200 de puncte ai câștigat automat un AVT Business Focus.

share-like-crazy-get-to-the-top

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *