Ce este engleza de afaceri?

engleza-de-afaceri-accesisEngleza de afaceri este una dintre formele speciale ale limbii engleze, conținând limbajul cel mai potrivit și cel mai folosit în comerțul internațional, economie și finanțe.

În economia globală de azi, studenții nu doresc doar să-și îmbunătățească abilitățile de a citi, scrie, asculta și a vorbi engleza fluent, ci doresc de asemenea, să fie în măsură să comunice într-un mod care va fi recunoscut și apreciat de către omologii lor din arena internațională. 

Manuale de business și profesorii specializați te ajută nu doar să înveți vocabularul, ci să și înțelegi conceptele de afaceri pe care le parcurgi și apoi să îți activezi competențele lingvistice necesare în acest mediu.

În loc de familie și prieteni, manualul de limba engleză de afaceri conține subiecte cum ar fi:

  • cultura sau etica de afaceri la nivel mondial
  • perspectiva organizațiilor asupra unor chesțiuni de business
  • părerile unor manageri din companii renumite despre anumite chesșiuni de afaceri

Ca atare, engleza de afaceri este utilizată în mod obișnuit la locul de muncă sau în lumea afacerilor pentru:

  • întâlniri de afaceri
  • prezentări de vânzări
  • negocieri
  • spectrul larg al corespondenței de afaceri
  • rapoarte de afaceri
  • rezumate executive

Din această perspectivă un curs de engleză de afaceri poate fi văzut ca un adevărat training în care participanții înțeleg cum se leagă între ele toate funcțiile de business și dobândesc prin aceasta o perspectivă mai largă, chiar asupra companiei pentru care lucrează.

Vrei si tu sa iei parte la cursuri de limba engleza de afaceri? Click aici pentru a te inscrie la cursurile noastre.

9

În fapt, nu există nici o definiție acceptată la nivel global a englezei de afaceri, însă aceasta tinde să se împartă în trei categorii principale:

Vocabular, competențe lingvistice și aspecte culturale

Vocabular

Multe dintre cuvintele din limba engleză utilizate în afaceri sunt specializate și nu pot fi înțelese nici chiar de vorbitorii nativi de limba engleză care nu le utilizează la locul de muncă. Astfel, parte a studiului englezei de afaceri îl reprezintă studiul vocabularului care poate fi:

  • specializat (termeni general uzitați) sau
  • supra-specializat în funcție de activitatea sau industria căreia îi este specific (servicii bancare, de investiții, de import-export, petrol, industria auto, IT etc.)

Competențe lingvistice

Sfantul Graal al limbii engleze: 322 de resurse pentru a învăța limba engleză în timp record!

studiu-de-caz-accesisUn alt aspect este studiul și practica competențelor lingvistice necesare pentru a efectua diverse funcțiuni, cum ar fi desfășurarea unei întâlniri, o negociere sau de a face o prezentare în limba engleză. În timpul unui curs de engleză de afaceri (Accesis: “Business English on the Move”) parcurgi și discuți împreună cu colegii studii de caz și vei avea de făcut minim o prezentare stand-up de afaceri pe care ți-o vei alege dintr-o listă pe care ți-o va oferi trainerul, precum și alte activități gen simulări de interviu, de negociere, alcătuirea unui plan de afaceri sau scoaterea pe piață a unui produs cu deciziile strategice aferente acestui proces.

Aspecte culturale

Pe lângă tehnicalitățile limbii, în cursurile de engleză de afaceri (în speță cursul Accesis “Business English on the Move”) ai plăcerea să înveți despre anumite aspecte ale culturii de afaceri din companii renumite sau despre diferențele culturii de afaceri din diverse țări. În acest mod vei fi echipat/ă pentru orice situație neprevăzută care poate apărea în relația cu partenerii de afaceri.

Reține faptul că engleza de afaceri poate fi de asemenea predată vorbitorilor nativi de limba engleză care au nevoie, ca și non-nativii, să înțeleagă conceptele de business din spatele unor cuvinte sau expresii.

Dacă ai întrebări pe acestă temă nu ezita să ne contactezi!

***************
Te simți intimidat când vorbești cu nativi sau te simți plin de inspirație și dorință de a ști mai multe? Care este motivația ta principală de a-ți perfecționa limba engleză? Ai focus pe a atinge un nivel din ce în ce mai bun sau îți lași evoluția lingvistică la voia întâmplarii? A nu rămâne în zona tipic românească de “se poate și așa” și a păși în afara zonei de comfort va avea toate avantajele, deci de ce mai aștepți?

Te invităm să te înscrii aici la Clubul de conversație cu profesori nativi!

vorbeste-ca-un-nativ-decembrie-1024x536


share-like-crazy-get-to-the-top

Dă share la acest articol pe Facebook și primești 20 puncte.
Dă share la acest articol pe LinkedIn și primești 30 puncte.

  • Când ajungi la 980 de puncte ai câștigat automat un AVT Optimal Performance.
  • Când ajungi la 1200 de puncte ai câștigat automat un AVT Business Focus.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *