De ce să învăț limba spaniolă? 7 motive pentru a începe chiar de mâine

https://accesis.lpages.co/cursuri-spaniola-online/

În anul 2020, în întreaga lume erau consemnați aproximativ 437 milioane de vorbitori de limbă spaniolă. Ceea ce echivalează cu aproximativ 17% din populația lumii. Limba spaniolă este pe primul loc în lume în ce privește numărul de vorbitori nativi, (situându-se din acest punct de vedere înaintea limbii engleze) este a doua cea mai vorbită limbă din lume și este și limba oficială a 21 de țări.


În America, 418 milioane de oameni vorbesc limba spaniolă, iar în Uniunea Europeană, 8% dintre oameni o vorbesc ca primă limbă, 7% o vorbesc ca a doua limbă, 14 de milioane de studenți urmăresc să învețe limba spaniolă pentru a atinge nivelul conversațional iar 10% din limba utilizată pe internet este spaniolă.


Din aceste cifre și date poți desprinde faptul că dacă vorbesti spaniola, oriunde te vei duce în lume vei intâlni vorbitori de limbă spaniolă. Acest lucru este o oportunitate de a cunoaște mai mulți oameni, de a pune bazele unor prietenii și a-ți îmbogăți astfel experiențele personale.

Spaniola este o limbă melodioasă și ușor de învățat pentru români datorită fondului lexical comun. Iată mai jos 7 motive pentru a începe să înveți limba spaniolă chiar de astăzi.

1. Învățarea limbii spaniole te face mai angajabil
Toată lumea dorește să învețe cât mai bine limba engleză, însă engleza a devenit de mulți ani de zile o cerință de bază, un “must” și nu un factor de departajare între candidați.

Cunoașterea unei a doua limbi poate fi un atu extrem de valoros, iar cursurile de limba spaniola sunt prima alegere dupa cursurile de limba engleza la nivel mondial. Un studiu arata ca 1/3 dintre companii vor oamenii pentru abilitățile lor lingvistice iar spaniola este cea mai simplă și mai la îndemână alegere întrucât limba spaniolă se învață ușor.


Dacă dorești să lucrezi în SUA și ești vorbitor de spaniolă vei fi angajat cu prioritate doatorită afluxului de parteneriate de afaceri dintre SUA și Spania/ Costa Rica/Argentina/ Republica Dominicana/ Panama/ Mexic/ Peru/ Cuba și datorită numărului mare de vorbitori de spaniolă din Statele Unite și cărora companiile doresc să le ofere servicii în limba spaniolă.
Potrivit The Economist , angajații plurilingvi se pot aștepta la creșteri salariale de până 20% pe anumite poziții; un economist american care stăpânește limba spaniolă ca limba secundară, poate ajunge să ocupe poziții în management care pot oferi creșteri salariale anuale de până la 40.000 euro.
Învățând spaniolă vei putea conversa la nivel profesionist și îți poți îmbogăți experiențele personale în toate țările și regiunile unde spaniola este limba oficială.

2. Învățarea limbii spaniole este un proces plin de satisfacții
Majoriatea persoanelor care ating fluența în limba spaniolă declară faptul că procesul învățării acestei limbi a fost sau este extrem de plăcut și plin de satisfacții, mai ales datorita deselor oportunități de a o folosi atât în întâlniri spontane cât și în întâlniri online sau evenimente de business. Aceste oportunități i-au împins permanent înainte și le-a oferit motivația de a continua neabătut studiul limbii spaniole.

A deveni fluent în limba spaniolă vă va oferi un sentiment de realizare de neegalat și este o abilitate care poate fi un beneficiu semnificativ pentru tot restul vieții.


3. Învățarea limbii spaniole te ajută să studiezi în străinătate si să te angajezi pe întreg mapamondul
Învățarea limbii spaniole îți deschide granițele și concretizează posibilitatea să studiezi într-o instituție academică din Spania cu filiale în întreaga lume ( de exemplu centre culturale spaniole din toate orașele lumii) și să lucrezi în orașele exotice ale lumii.
De exempu, dacă ești vorbitor de limba engleză și în plus ești fluent în limba spaniolă, poți aplica la internship-uri și ulterior te poți angaja la companii din Dubai.
Spaniola este una dintre cele șase limbi oficiale ale Organizației Națiunilor Unite iar companiile sunt întotdeauna dornice să aibă membri ai personalului care îi pot ajuta în relațiile internaționale și în comerțul internațional, prin urmare a vorbi limba spaniolă te face mai competitiv și conferă un avantaj în plus în CV-ul tău.


4. Limba Spaniolă este relativ simplu de asimilat
Pentru un vorbitor de limbă română sau chiar pentru un vorbitor de engleză, spaniola este destul de simplă comparativ cu alte limbi. Fiind o limbă romanică având un fond lexical moștenit din latina populară, găsim multe similitudini cu limba română, iar cetăţenii români care au emigrat în Spania, au îmbrăţişat și învățat cu uşurinţă limba spaniolă.
De cele mai multe ori, cuvintele spaniole au scriere fonetică – cum se scriu, așa se și citesc / pronunță – iar acest lucru înseamnă o barieră foarte mică de pornire și timp minim petrecut asimilând reguli de ortografie complicate.
Dacă ai voință și ești autodidact sau nu ai fonduri pentru studiu ghidat, poți învăța spaniola fara profesor însă, ca în orice domeniu în viață, un ghid experimentat adică un profesor specializat care a studiat toate aspectele limbii spaniole te va ghida foarte rapid arătându-ți scurtături și ușurând foarte mult procesul de învățare a limbii spaniole.


5. Persoanele bilingve au sănătate și abilități cognitive mult mai bune decât persoanele monilongve
Persoanele bilingve prezintă abilități sporite de concentrare asupra sarcinilor și informațiilor relevante în comparație cu omologii lor monolingvi, sunt multitaskeri mai buni, materia cenușie responsabilă de procesarea limbajului și mesajelor subliminale este mai densă, au abilități mai ascuțite de a lua decizii corecte, au abilități mai bune de orientare în spațiu și învață mult mai repede o a treia limbă străină iar lista de beneficii nu se încheie aici.
Studii multiple au mai arătat și faptul că achiziția unei a doua limbi ajută la întârzierea apariției bolii Alzheimer și poate amâna simptomele demenței. Studii ale Universității din California, San Diego, și al Universității din Gent, Belgia au găsit corelații între competențele lingvistice și gradul de întârziere cognitivă aratând că dobândirea unei a doua limbi întârzie sau chiar anulează posibilitatea apariției bolilor asociate bătrâneții.
Deasemenea este cunoscut faptul că copiii bilingvi sunt mai buni la activitățile matematice și practice decât copiii monolingvi. Acest lucru este în concordanță cu dovezile repetate care sugerează că învățarea unei noi limbi îmbunătățește funcția cognitivă generală.


6. Călătorii și divertisment mijlocite de limba spaniolă
Cine nu iubește călătoriile și aventura? Călătoriile în țările vorbitoare de limbă spaniolă sunt experiențe îmbogățitoare, totuși calitatea fiecărei experiențe va fi îmbunătățită semnificativ prin capacitatea de a vorbi limba spaniolă.

Deși este perfect posibil să te bucuri de o vacanță într-o țară vorbitoare de limba spaniolă fără a stâpâni limba, aceasta va restricționa cu cine poți comunica sau relaționa. Un curs de limba spaniolă este o investiție minimă cu avantaje care se extind o viață întreagă.


7. Literatură și artă la un alt nivel
Vrei să urmărești filmele cele mai iubite de Shakira? Este foarte posibil să le găsești doar în limba spaniolă. Vrei să asculți muzică hispanică și să nu pierzi romantismul profund al acestora? Înțelegerea spaniolei te ajută să accesezi savoarea lor originală. Cele mai bune lungmetraje din ultimii 20 de ani au fost produse în limba spaniolă și, deși sunt disponibile cu subtitrări în engleză, vizionarea lor în forma lor originală este cel mai bun mod de a te bucura de ele.

Emisiunile de televiziune spaniole care te pun în contact direct cu cultura și arta nu sunt disponibile cu subtitrări, așa că învățarea spaniolei îți deschide noi orizonturi de divertisment.


Literatura spaniolă se clasează printre cele mai bune din lume și orice lingvist cunoaște bine faptul că persoanele care citesc aceste opere literare traduse, pierd aspecte întregi ale culturii și nuanțele cuprinse în aceste opere. De exemplu Interacțiunea cu lucrările originale ale lui Gabriel Garcia Marquez și Pablo Neruda vă oferă nuanțe infinit mai bogate și mai profunde decât puteți accesa în traducerile acestor mari scriitori.

Mâine vei avea 1000 de lucruri care te vor distrage și vei uita de scopurile importante. Scrie-ne acum și începe să studiezi imediat această limbă încântătoare. Scrie-ne pe office@accesis.ro și solicită-ne testul de nivel.

Ajută-ne să te ajutăm.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *