80-20: Principiul Pareto pentru o limbă străină

Poate ai auzit de principiul 80/20 al lui Pareto.

În jurul anului 1906, observând că 20% din populație deținea 80% din bogăția totală, Pareto urmărește să definescă formulăa matematică simplă pentru a descrie inegalitatea distribuției bogăției din Italia.

Acest principiu a fost extins în nenumarate domenii pentru a explica diverse fenomene: de la economie și știință, până la lifestyle și în activitățile curente.

pareto-limba-strainaÎn Accesis TC am formulat acest principiu astfel: 20% din efortul pe care îl depui pentru a învăța vocabular nou îți va oferi 80% din cât înțelegi și exprimi în limba respectivă.


Ca să poți vorbi, trebuie deci să cunoști un număr de adjective, substantive, verbe, adverbe și cuvinte de legătură.
Dintre acestea, cuvintele de legătură sau conectorii sunt cele care conferă fluență și agilitate în legarea ideilor, acestea făcând o mare diferență între gradele de fluență ale vorbitorilor.

Atunci când începi să înveți o limbă străină trebuie să știi că dacă înveți cele mai uzitate 350 de cuvinte, te numești deja vorbitor – poți exprima mesaje esențiale, la nivel de începător. Dacă ajungi la 900-1000 de cuvinte te apropii de un nativ cu vocabular simplu. Dacă ai ajuns la 1500 de cuvinte ești deja pe nivelul A2-B1. Pentru a ajunge pe nivelul Intermediar ai nevoie să îți extinzi aria de vocabular și expresii la aproximativ 3000.

 AVT – este un asemenea soft care te ajută să accelerezi cu peste 40% învățarea vocabularului unei limbi străine. Explorează mai multe pe site-ul nostru: www.accesisavt.ro

AVT - Germană și Engleză Cu 40% mai rapid


Dă share la acest articol pe Facebook și primești 20 puncte.
Dă share la acest articol pe LinkedIn și primești 30 puncte.

  • Când ajungi la 980 de puncte ai câștigat automat un AVT Optimal Performance.
  • Când ajungi la 1200 de puncte ai câștigat automat un AVT Business Focus.

share-like-crazy-get-to-the-top

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *